Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ceccarhd/old.ceccarhunedoara.ro/logare.php on line 8
 
 
   "Nimeni nu s-a născut învăţat iar repetiţia este mama învăţăturii"

                                                              (Proverbe)

 


     

       CECCAR, in calitatea sa de membru IFAC, are sarcina sa se asigure ca profesionistii contabili isi dezvolta si isi mentin competentele profesionale cerute de utilizatorii serviciilor lor. Obiectivul dezvoltarii profesionale continue este de a ajuta profesionistii contabili sa isi dezvolte o competenta profesionala pentru a putea oferi servicii de inalta calitate in interes public.             Standardul profesional nr.38 privind dezvoltarea profesionala continua a profesionistilor contabili cuprinde Programul-cadru privind dezvoltarea profesionala continua precum si Reguli privind organizarea si derularea Programului National de Dezvoltare Profesionala Continua.

         Organizarea si desfasurarea actiunilor in cadrul PNDPC se realizeaza la nivelul fiecarei filiale teritoriale a Corpului prin intocmirea unui calendar anual care are la baza optiunile membrilor exprimate in Raportul de activitate anual.

              Cursurile sunt organizate pe tot parcursului anului si trebuie sa acopere cele mai importante domenii de competenta (discipline) ale activitatilor pe care profesionistii contabili le presteaza. Graficul cursurilor programate anual poate fi consultat la avizierul filialei.   

Conferinta Nationala Extraordinara din 9 ianuarie 2017 a adoptat "Metodologia de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei de expert contabil si contabil autorizat" care aduce in atentia membrilor Corpului urmatoarea prevedere (la Art.2, lit.c) "programarea de cursuri in lunile ianuarie si februarie la care se pot inscrie si membrii care nu au finalizat programul de formare profesionala pentru anul anterior" modificand astfel Standardului profesional nr.38 privind Programul National de Dezvoltare Profesionala Continua editia 2015 potrivit caruia "cursurile de dezvoltare profesionala continua aferente unui an calendaristic trebuie finalizate pana la data de 1 februarie a anului urmator". 

   

      


Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a incheiat cu Camera Consultantilor Financiari un Protocol privind recunoasterea cursurilor de pregatire profesionala care se aplica exclusiv membrilor comuni ai celor doua organisme. Cu un clic aici puteti vizualiza continutul protocolului.  

ATENTIE !!

CECCAR recunoaste numai cursurile avand ca teme Fiscalitatea - in limita a 10 ore/an, pe baza de documente. 

 

 


 

  Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a incheiat cu Camera Auditorilor Financiari din Romania un Protocol privind recunoasterea cursurilor de pregatire profesionala care se aplica exclusiv expertilor contabili activi membri CECCAR si auditorilor financiari activi membri CAFR. Cu un clic aici puteti vizualiza continutul protocolului si normelor de aplicare.  

ATENTIE !!

CECCAR recunoaste numai cursurile avand ca teme Auditul si Codul etic pentru auditorii financiari  - in limita a 20 ore/an pe baza de documente.  

 


 

Filiala Hunedoara vine in intampinarea membrilor care doresc organizarea de consultatii prin intermediul postei electronice la urmatoarele discipline:

 

DISCIPLINA             LECTOR             ADRESA DE E-MAIL

--------------------------------------------------------------------------------

Contabilitate                     Mornea Maria               mornea_maria@yahoo.com

Fiscalitate                         Mornea Maria              mornea_maria@yahoo.com

Audit                                  Sendroni Aurel              aurelauditor@yahoo.com

Doctrina si deontologie

 profesionala                     Lungoci Petrica             petricalungoci@yahoo.com

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2009